Review Zonnatura 100 % fruitreep Mango ~ Feel Good Tussendoortje

Hi Allemaal,

Vanochtend ben ik pasfoto’s gaan maken voor mijn nieuwe ID. Oh god, die foto’s! Echt erg, je lijkt altijd zo’n lijk of crimineel als je niet leuk kunt lachen, maar ja dat hoort er helaas bij als je pasfoto’s laat maken voor een ID. Gelukkig zijn ze wel gelukt 🙂 Toen ik naar huis wilde fietsen kwam ik voorbij het Kruidvat en toen dacht ik oehh het is week 9 dat betekent dat er allemaal nieuwe food goodies in de schappen ligt! Een van de voordelen als jij bij het Kruidvat werkt is dat je maanden van te voren al weet wat er verkocht gaat worden 🙂 Dus ik snel naar  binnen, richting het food schap. Daar werd ik helemaal blij want ze hadden allerlei nieuwe koeken en repen die ik meteen in mijn mandje heb gegooid want die wil ik reuze graag voor jullie testen! En stiekem ook wel voor mezelf, want het klonk zo lekker! Tegenwoordig eet ik heel wat tussendoortjes op een dag waardoor de koeken en repen er bij ons er snel door heen gaan. Daarom kon ik dit nieuwe voorraadje goed gebruiken! Vandaag review ik de Zonnatura 100 % fruitreep met Mango smaak voor jullie. Ik ben echt verzot op mango! Mama haalt die nog wel eens bij het groente winkeltje in ons dorp en dan eet ik gerust de hele mango in mijn eentje op. Zo heerlijk! Ik hoop zo dat deze reep ook echt naar mango smaakt, maar je weet het natuurlijk nooit. We gaan het zien, kijk je mee?

PS. Kijk mijn cute vetplantje. Vorige week gekocht en helemaal verliefd <3

Ins & Outs 100 % Fruitreep Mango

Deze fruitreep is van het merk Zonnatura . Producten van dit merk zijn gemaakt met ingrediënten van biologische teelt. Daarnaast proberen ze producten te maken met zo min mogelijk toevoegingen en op een verantwoorde manier. Zo hebben ze een hoop producten in hun assortiment met minder/ geen suiker. Ik ben helemaal fan van dit merk en heb al verschillende dingen geprobeerd en getest voor jullie. De reviews staan online en er komen er ook nog een paar aan! De Appel kaneel notenreep is tot nu toe mijn favoriet, maar wie weet kan deze reep daar verandering in brengen! De naam van deze reep doet vermoeden dat hij alleen gemaakt is van fruit en dat er dus geen onnodige troep doorheen zit. Ik ben benieuwd, op naar de ingrediënten dan maar!

Ingrediënten

  • 45 % Gedroogde appel
  • 45 % Rozijnen
  • 10 % Gevriesdroogd mangopureeconcentraat

Woow dat ziet er goed uit! Helemaal niks aan toegevoegd! Geen suiker, geen conseveermiddelen niks niet. Troepvrij dus 🙂 En er zit dus echte mango in! Ik hoop zo dat dit lekker is, want dan zou het een perfect gezond tussendoortje zijn!

Prijs

Zoals vaak bij healthy bars is de prijs toch net ff een tikkeltje duur. Dat is ontzettend jammer want dat houd je sneller tegen om zoiets te kopen. Deze reepjes zijn per 3 verpakt in een doosje. Voor 3 reepjes betaal je in de supermarkt € 2,99. Dat is dus € 1,00 per reepje….. Best wel prijzig! Maar gelukkig heb ik een hack voor jullie 🙂 Deze reepjes zijn namelijk zo nu en dan ook te koop bij Kruidvat en daar betaal je de helft € 1,49 voor 3 reepjes. Scheelt een hoop! Alleen zijn de helaas niet altijd verkrijgbaar, dus sla je slag als ze er zijn!

Looks

De reepjes zitten met z’n 3’en in een kartonnen doosje. Die ziet er mooi clean uit, niet te veel poespas, maar welke lekker een opvallende kleur want het doosje ook een mooi uiterlijk geeft. Daarnaast is het op de voorkant al super duidelijk te zien wat er in zit! Heee dat is slim 🙂

 

De reepjes zitten ook nog per stuk in plastic verpakt. Aan de binnenkant is een zilver soort laagje gemaakt, super slim want zo blijft het reepje langer vers. Wel zo lekker 🙂 Verder is de buitenkant matt en dat vind ik erg mooi. Ik hou daar wel van. Verder niet heel veel bijzonders, maar wel weer lekker vrolijk

Op de achterkant van het reepje staan de ingrediënten en de voedingswaarde nog een keer weergegeven, super handig! Zo kun je altijd even checken of iemand met een allergie hem bijvoorbeeld ook kan nemen. En de houdbaarheidsdatum staat er natuurlijk ook op, die is ook nouja best wel belangrijk haha

De looks van het reepje zelf. Tja het is niet echt moeder’s mooiste. Omdat hij bruin is van kleur ziet hij er niet heeeel aantrekkelijk uit. Maar wat ik wel heel tof vind is dat je de verschillende ingrediënten kunt zien zitten. Je ziet echt gele stukjes mango en stukjes appel zitten. Volgens mij hebben ze de rozijnen als een soort van lijm gebruikt door die helemaal fijn te malen, zo blijven alle fruitstukjes aan elkaar zitten, maar helaas veroorzaakt dat ook de bruine kleur. Al met al geen prachtpareltje, maar het heeft ook geen onsmakelijk gezicht naar mijn mening.

 

En dan het belangrijkste : de smaak

En dan nu het moment van de waarheid…. smaakt deze reep echt naar mango? Vaak staat er op producten dat het bijvoorbeeld mangosap is, maar dan is het hoofdbestandsdeel appelsap en smaakt het nauwelijks naar mango. En met koeken en repen is dat helaas vaak ook het geval. Qua ingrediënten zit er in deze reep ook niet heel veel mango, maar misschien dat de smaak toch wel aanwezig is. Tijd voor de eerste hap! OH YEAH! Mango, definitely! Jaja hij smaakt echt naar mango! Maar ik moet zeggen je proeft alle ingrediënten wel terug. Vleugje mango hier, appeltje daar en als afsluiter toch echt de smaak van rozijnen. Wat tof dat je alles terug proeft! De appel geeft een frisse zure smaak en deze stukjes zijn nog wat meer intact waardoor je ze echt kunt onderscheiden van de rest. De rozijnen en de mango geven de echte zoete fruitsmaak aan de reep. Ik ben echt diep onder de indruk van de smaak. Ik had niet verwacht dat je alle verschillende soorten fruit zo goed zou terug proeven. Positief verrast! De reep is een klein beetje plakkerig doordat het natuurlijk uit fruit bestaat, maar dat heeft als voordeel dat hij niet kruimelt tijdens het afhappen. Hij hapt makkelijk af, je hoeft niet te gaan trekken. Ik denk dat de smaak die het meest overheerst de rozijnen zijn want deze geeft de nasmaak, maar de rest proef je ook terug. Het is lekker zoet, maar door het zurige van de appel niet té zoet als je begrijpt wat ik bedoel. Het is een klein beetje te vergelijken met het binnenste van een fruitkick ( dus de vulling die omhult is met een deeg laagje). Ik vind dit wel echt een lekker tussendoortje!

Aanrader of niet?

Wat vind ik van deze reep? Moet je hem in huishalen of moet je er met een grote bocht omheen lopen?!?!? Ik zeg, doen! Jaa hij is echt heel lekker! En lekker fris 🙂 En echt een heel gezond tussendoortje, zonder gekke troep. Het enige nadeel is dat deze repen vrij prijzig zijn, maar zelfs dan vind ik het het waard. Ik zou deze echt nog wel een keer in huis halen. Ik vind het vooral heel tof dat je de mango terug proeft omdat dit vaak niet het geval is. Helemaal in mn sas met de mango 🙂 Deze kan ik zonder problemen eten. Ik zag halennnn. Ben benieuwd of jij hem ook in huis gaat halen, en wat je er van vind natuurlijk! Inmiddels heb ik de reep helemaal op, en ik moet zeggen het was echt een geniet momentje. Me gusta!

Met heel veel mango liefde gedeeld,

Liefs Lysianne

1 thought on “Review Zonnatura 100 % fruitreep Mango ~ Feel Good Tussendoortje”

  1. Ik heb vanmiddag toevallig een reep gegeten. En het viel me op dat er voor zo’n kleine reep toch aardig wat calorieën in zitten en voornamelijk Koolhydraten en heel weinig Eiwitten. Koolhydraten zijn toch juist de dingen die je minder wilt eten? Is het dan echt zo gezond? Ik probeer te gaan voor lichtbare abbs, dus vetpercentage verlagen en spieren aansterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *