Review Appel kaneel notenreep ~ Feel Good Tussendoortje ♥

Hi allemaal,

Ik heb leuk nieuws voor jullie! Al tijden ben ik op zoek naar gezonde tussendoortje die echt lekker zijn. En dan niet lekker omdat ze enigzins gezond zijn, maar echt lekker omdat de smaak gewoon heerlijk is. Zo lekker dat je er echt van kan genieten. Ik merk namelijk zelf dat ik gezonde tussendoortjes vaak tegenvallen, dat de verpakking er geweldig uitziet, maar dat de smaak niet echt lekker is. Zo jammer! Vandaar dat ik dacht, ik ga jullie helpen, jullie zelfs een beetje geld besparen ( gezonde tussendoortjes uit de winkel zijn namelijk best prijzig) en hopelijk vooral een heleboel teleurstellig besparen door een nieuwe rubriek op mijn blog te starten! Tadadam…… Feel Good Tussendoortjes! In deze rubriek zal ik steeds gezonde tussendoortjes testen en uitgebreid vertellen wat ik er van vond, en natuurlijk antwoord geven op de grote vraag : ” Is het écht lekker? Ik ben alvast mega enthousiast de winkel in gedoken en heb een aantal leuke tussendoortjes voor jullie klaarstaan! Spannend 🙂 Over het Feel Good Tussendoortje van vandaag ben ik écht mega enthousiast! Het is dat ik veel eten nog lastig vind, anders zou ik zeggen dat je me voor deze appel kaneel notenreep echt ‘s nachts wakker mag maken! Hoogste tijd dat jullie kennismaken met mijn favoriet op dit moment.

Ins & Outs   Appel Kaneel Notenreep

Waar moet ik beginnen? Ik ben helemaal in de wolken van deze lekkere jongen. Allereerst de details over het product dan maar. Deze Appel kaneel notenreep is van Zonnatura , een merk dat gebruikt maakt van zo min mogelijk bewerkt voedsel & geen onnodige toevoegingen gebruikt. Klinkt goed niet?  En dat is zeker ook terug te zien in de ingrediënten van deze geweldige reep.

Ingrediënten

  • 45 % Pinda’s
  • Honing
  • 16 % Amandelen
  • 13 % Rozijnen
  • 6 % Appel
  • Kaneel

En dit zijn allemaal biologische ingrediënten! En er is helemaal geen geraffineerde suiker aan toegevoegd!  That makes me happy 🙂 En voor de rest bestaat deze reep ook alleen maar uit gezonde ingrediënten. De noten bevatten goede onverzadigde vetten die je lichaam nodig heeft en deze geven je ook een verzadigd gevoel, en dat voor 125 kcal per reepje! En als bonus bevat deze reep ook nog eens heel veel eiwitten!

Prijs

Voor deze 3 reepjes betaal je € 1,79. Dat is €0,59 cent per reepje. Dat is misschien iets aan de prijzige kant voor een tussendoortje, maar voor een gezond tussendoortje vind ik het niet slecht! En ik heb nog een goede tip voor jullie : deze notenreepjes hebben ze eens in de zoveel tijd in de aanbieding bij het Kruidvat voor maar € 1,00 ! Dat is helemaal niet duur! En zo bespaar je toch een heleboel. Inslaan zou ik zeggen 🙂

verpakking-zonnatura

Looks

De verpakking ziet er prima uit! Lekker clean en zonder veel poespas. Ook vind ik het fijn dat je het product al kunt zien doordat de verpakking niet helemaal dicht getimmerd zit. Dan heb je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten. super slim! Per verpakking zitten er 3 reepjes in die ieder voorzien zijn van een eigen plastic verpakking, dat is erg fijn want zo kun je er gemakkelijk eentje in je tas gooien zonder dat je het een bende word in je tas 🙂

zonder-verpakking-notenreepje

doormidden-zonnaturaTja, het notenreepje zelf is misschien niet moeders mooiste. Het heeft niet een heel aantrekkelijk uiterlijk misschien, maar zodra je een hap genomen hebt weet ik zeker dat het je niks meer kan schelen. Het reepje ziet er wel heel puur en natuurlijk uit doordat je de ingrediënten zo goed kunt terugvinden in de reep. Je ziet de nootjes heel duidelijk terugkomen. Wat wel een nadeel van dit reepje is, is dat hij best wel een beetje plakkerig is aan de buitenkant. Dit komt waarschijnlijk door die honing, die is nou eenmaal een beetje plakkerig. Gelukkig hoef je helemaal geen plakvingers te krijgen, je kunt gewoon de plastic verpakking openscheuren en dan omvouwen zodat je de reep kunt afhappen terwijl je het plasticje vasthoudt. Slim van Zonnatura! En fijn voor ons 😉

 

En dan het belangrijkste:  de smaak

Hier zijn jullie natuurlijk het aller benieuwdst naar : ” Hoe smaak deze appel kaneel notenreep ?  Mijn eerste reactie: LEKKER ! Ja, écht! Dit is precies zo’n tussendoortje dat ik bedoel. Zo eentje waarvan je niet eens door hebt dat het gezond is, omdat de smaak gewoon zo lekker is. Deze notenreep is lekker zoet door de honing en de rozijntjes en heeft een stevige bite door de noten. Je proef de smaak van de pinda’s duidelijk terug, en die word weer een beetje verzacht door het zoete van de nootjes. Doordat de amandelen vrij groot zijn proef je ook goed terug in de happen. De appel proef je alleen nauwelijks, af en toe een vleugje van een fris stukje appel. Afhappen lukt prima met deze reep, hij is niet zo plakkerig dat je er nauwelijks van kunt eten zonder dat alles vies wordt. Ook voel ik geen geplak rondom mijn mond, heel fijn! Echt een heerlijke reep!

close-up-zonnatura

Aanrader of niet?

Mijn conclusie: Haal hem in huis! Ja, écht! Zo’n heerlijke reep dit! Ik ben gelijk naar het Kruidvat gesjeesd toen ik zag dat ze daar weer in de aanbieding waren en ik heb meteen 10 pakjes, 30 reepjes in totaal,  ingeslagen. Voorraadje aanleggen 😉 Ik vind dit een perfect tussendoortje! Ik heb totaal geen moeite om dit lekkere reepje te eten. Ik hoop dat ik jullie genoeg enthousiast heb kunnen maken! Sinds ik deze appel kaneel reep ontdekt heb, eet ik er bijna elke avond eentje samen met de rest van mijn avondtussendoortje. En ik moet zeggen, ik vind deze reep vaak het lekkerste van mijn hele avond tussendoortje. Ben mega benieuwd wat jullie van deze reep vinden, laat het me vooral weten als je hem geproefd hebt!

Shared with lots of love,

Lysianne ♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *