Recept Aardbeien monchou bastogne heaven ♥

Hi allemaal,

In mijn vorige blogpost vertelde ik dat als insider voor Arla wat nieuwe lactose vrije producten mocht testen van hun lactofree line. Ontzettend leuk om te doen! Ik heb een behoorlijk pakket opgestuurd gekregen, de inhoud ervan zie je hierboven 🙂 Toen ik de roomkaas zag was het eerste wat ik dacht MONCHOU!!! Vroeger maakte ik samen met mama standaard monchou taart als er iemand jarig was. We maken hem nog steeds regelmatig voor onze verjaardagen, alleen kan ik hem niet meer mee-eten omdat ik er helaas ontzettende buikpijn van krijg. Ik ben namelijk getest op lactose-intolerantie en blijk helaas lactose-intolerant te zijn. Als je je afvraagt wat lactose-intolerantie precies is en hoe het werkt, check dan even mijn vorige blogpost, daar leg ik het precies voor je uit! In die blogpost heb ik namelijk een heerlijk healthy receptje bedacht voor carrot cake wafels. Ook helemaal lactose vrij dankzij de lactose vrije melk van arla. Wiehoee!

 

Afgelopen

 

week werd mijn broertje 12, een perfecte gelegenheid om taartjes te maken. En je begrijpt het al, 1 & 1 = 2. Een perfecte gelegenheid voor monchoutaart & lactose-vrije monchou, wat wil je nog meer. Nou, maken die handel! En daar is dit heerlijke, niet het gezondste, maar o zo lekkere recept uit gekomen. En ik kan niet wachten om het recept voor deze pareltjes met jullie te delen. Want eerlijk is eerlijk, het ziet eruit om te smullen, niet?!

Wat heb je nodig?

Keukenhulpjes

 • 2 x beslagkom
 • mixer
 • eetlepel
 • (deegroller of ander zwaar voorwerp)
 • diepvries zakje met zip-sluiting (ziplock bag)
 • 6 glazen

 

Ingrediënten ♥  Voor 6 toetjes

 • 200 gr lactose-vrije roomkaas of monchou
 • 250 ml lactose-vrije* of normale opklop slagroom (+ 2 el suiker)
 • 100 gram suiker
 • 8 gram vanillesuiker
 • +/- 15 bastogne koekjes
 • +/- 175 gr aardbeien** ( is aan de royale kant )

*Deze lactose-vrije slagroom is van het merk MinuLakt en komt uit Duitsland. Ik ben deze variant bij de Duitse Aldi gekocht. But don’t worry, in Nederland hebben ze ook gewoon lactose-vrije slagroom. Deze bijvoorbeeld van Minus L, gewoon te koop bij de Nederlandse Appie of Jumbo.

**Je kunt ook diepvries aardbeien gebruiken, dat heb ik namelijk bij dit recept ook gedaan omdat de verse aardbeien helaas nog niet in de winkel lagen! Bedenk alleen wel dat je de aardbeien een beetje moet laten ontdooien voordat je de toetjes kunt opdienen. Een bevroren aardbei is namelijk niet zo lekker!

Aan de slag!

De voorbereiding

 1. Allereerst gaan we doodnormale slagroom maken. Of nouja dood normaal, als je lactose-vrije slagroom gebruikt is ie natuurlijk nét even een tikkeltje bijzonder. Terug naar de slagroom. Hoe maak je dit? Schenk het pakje slagroom leeg in een beslagkom & voeg er vervolgens 2 eetlepels suiker aan toe.
 2.  Mix met een mixer de slagroom substantie +/- 2,5 minuut op de hoogste stand. Blijf net zo lang ‘kloppen’ tot er een dikke slagroom ontstaat waar je mixer garden rechtop in blijven staan.
 3. Slagroom klaar! Op naar de roomkaas. Haal de roomkaas met een mesje uit de verpakking en doe deze vervolgens in een 2e, schone, lege beslagroom ( deze dus NIET bij de slagroom in de kom doen).
 4. Vervolgens voeg je hier de vanillesuiker en de 100 gr witte suiker aan toe & roer je het geheel met een lepel door elkaar net zo lang tot er een glad mengsel ontstaat. Je kunt dit overigens ook met een mixer doen, maar met de hand is prima te doen! Binnen een minuutje was ik klaar.
 5. De roomkaas is nu ook klaar! Tijd voor deel 2 van dit recept 🙂 Voeg de slagroom toe aan de beslagkom met de roomkaas.
 6. Roer de slagroom en de roomkaas voorzichtig met een lepel door elkaar. Waarom voorzichtig? Omdat je de slagroom lekker hebt opgeklopt is deze luchtig geworden. Als je de roomkaas en de slagroom als een malle door elkaar zou roeren zou alle lucht uit de slagroom gaan en krijg je een veel minder luchtig beslag. Dat is zonde van je mooie slagroom!
 7. Tot nu toe is het nog niet zo ingewikkeld hè? Ik beloof je dat het niet veel moeilijker gaat worden 🙂 De vulling van de monchou heaven is nu in ieder geval klaar. Op naar de bastogne!
 8. Doe 9 bastogne koekjes in een diepvries zakje met ziplock sluiting. Zorg ervoor dat het zakje zeker weten dicht zit, anders ben je nog wel even bezig met schoonmaken. Op de foto heb ik maar 4 in de ziplock bag gedaan omdat ik toen nog niet helemaal precies wist hoeveel ik er nodig ging hebben. Maar ik houd van lekker veel bastogne, vandaar dat ik er 9 koekjes in totaal heb gebruikt. Deze koekjes zijn namelijk voor de ‘bodem’ van de monchou toetjes.
 9. Vervolgens sla je met een hard en voorwerp op de dichte ziplock bag, in mijn geval met een deegroller. Hierdoor verkruimelen de bastogne koekjes. Maak de koekjes net zo klein als jij lekker vind. Zelf vind ik het lekker als er nog wat grove stukken in de bodem zitten.
 10. Nu de koekjes zijn verkruimeld moeten we alleen de aardbeien nog even in kleine stukjes snijden voordat we gaan beginnen met het maken van het eindresultaat. Hoe je een aardbei moet snijden hoef ik niet te vertellen toch? Maak de stukjes zo groot of klein als jij lekker vind. Deze aardbeien stukjes komen straks als topping op de monchou laag te zitten, samen met wat stukjes bastogne koek en wat bastogne kruimels.

Toetjes stapelen

11. Verdeel de verkruimelde bastogne mix uit de ziplock bag over de 6 glaasjes. Kijk zelf hoeveel kruimels jij lekker vindt!

12. Breng vervolgens op de bastogne kruimels een dikke laag van het slagroom-roomkaas mengsel aan. Doe dit voorzichtig en probeer de zijkanten van het glas niet te raken, want dan krijg je witte vlekken tegen de zijkant van het glas en dat zit er minder mooi uit 🙂

13. Dan is het nu tijd voor het leukste gedeelte van de bereiding : de toppings! Verdeel de gesneden stukjes aardbei over de glaasjes en breek per glas 1 bastogne koekje in stukken. Als je het koekje boven het glas in stukjes breekt ontstaan er ook wat kruimels, dat geeft ook een leuk effect. En misschien heb je nog wel wat kruimels over van de bodem, die kun je natuurlijk ook als topping gebruiken. Ik heb mijn bastogne koek niet helemaal verkruimeld, want ik vond wat grovere stukken juist lekker! Ga lekker los met je toppings, en als je dat hebt gedaan is je aardbeien bastogne monchou feestje helemaal klaar!

Ik heb dit recept x 4 gemaakt voor de verjaardag van mijn broertje & ik heb alleen maar leuke en lieve complimentjes gekregen over het toetje. Iedereen vond het ontzettend lekker! Including myself 🙂  Ik ben zo benieuwd wat jij ervan vindt! Laat me weten als je dit recept gaat proberen of hebt uitgeprobeerd. En ga vooral genieten! Want dit toetje is echt hap slik weg, daar wil je het glas wel bij uitlikken…

Met heel veel liefde gedeeld,

Liefs Lysianne ♥

1 thought on “Recept Aardbeien monchou bastogne heaven ♥”

 1. De smaak is heel vol en romig, een beetje monchou achtig vond ik het wel. Het was zeker een geslaagde taart, jammer was wel dat ik hem vrij duur vond om te maken, alles bij elkaar kostte me € 10,-. Maar ik kwam laatst ook mascarpone bij de Lidl tegen en die was een stuk goedkoper, volgende keer dus even bij de Lidl shoppen. Eetsmakelijk! Ik heb nog nooit een mascarpone taart op, maar met aardbeien lijkt me het heel erg lekker! Leuk dat de bodem van koek is! Liefs, Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *