Avondje naar de première musical Dreamgirls

 

Hi allemaal,

Daar ben ik weer met een nieuwe blogpost over de musical Dreamgirls! De musical was in 1 woord: Fantastisch! Het was echt een ontzettend gave ervaring om bij zo’n première te zijn! Ik ga jullie snel wat meer vertellen over deze fantastische belevenis, want hoe kwam ik in vredesnaam bij de première van Dreamgirls terecht !?!?

Precies twee weken geleden las ik op de blog van Martine en Willemijn over een leuke winactie waarbij je twee kaarten kon winnen voor de Social Media Première van de musical Dreamgirls. Het enige wat je hoefde te doen om mee te doen was een mailtje sturen naar Martine. Ik was natuurlijk meteen super enthousiast want als er iets is waar ik heel erg blij van wordt zijn het musicals! Afgelopen jaar heb ik zelf via school in een grote musical gespeeld en 6 voorstellingen gespeeld in de Nijmeegse schouwburg. Een super gave ervaring! Zeker nu ik zelf weet hoe gaaf het is om in een musical te spelen, vind ik het nog leuker om naar musicals te gaan en weer in dat ”musical-sfeertje” te komen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb een mailtje gestuurd naar Martine en wachtte hoopvol af op een reactie. Ze zouden de volgende dag ergens in de middag bekend maken wie er hadden gewonnen. Ik win nooit iets dus ik was dan ook niet verbaasd toen er de volgende dag geen mailtje was. Jammer! Toen ik vrijdagmiddag opeens toch een mailtje kreeg met het onderwerp : JIJ GAAT NAAR DE MUSICAL DREAMGIRLS, was ik eerst ook super verbaasd. Daarna alleen maar heel erg blij, ik had toch 2 kaartjes gewonnen! Ik ging naar de musical Dreamgirls!

1 mei 2015 was het dan zover! Samen met mam ben ik naar de Amsterdam arena gereden waar we vervolgens de auto onder de area hebben gezet. Via een super slim systeem konden we met onze parkeerkaart vervolgens met de metro naar het centrum. Genius! We hadden mijn oom geappt die in Amsterdam woont en gevraagd of hij nog leuke en vooral lekkere restaurantjes wist waar we konden eten. Nou, die wist hij zeker! We hebben heerlijk gegeten bij Billy Thai op de Prinsengracht. Wauw wat was het eten lekker! Ik had rijstnoedels met ei, tofoe, pinda’s, gewokte groenten, taugé en een heleboel andere lekkere dingen. Echt heerlijk! Ik had eigenlijk nog nooit echt Thai’s gegeten maar dit is zeker een aanrader. En nee, dit is niet gesponsord maar het was gewoon echt heel lekker! Toen we wegliepen zagen we ook dat Billy thai verschillende prijzen had gewonnen met lekkerste eten in 2014 en 2015.

IMG-20150502-WA0020

2015-05-01 23.09.40Nadat we heerlijk hadden gegeten begon de avond dan echt! De Social Media Première was in het De La Mar Theater in Amsterdam en gelijk bij aanvang voelde ik me al een beroemdheid. Overal liepen bekende Nederlanders rond zoals Albert Verlinde en Maurice Wijnen. Ken je hem nog van popstars? We moesten ons melden bij een speciale balie voor social media reporters en kregen daar een speciale badgde en onze kaartjes. Vervolgens werden we begeleid naar een speciale foyer waar hapjes en drankjes klaar stonden. Ik voelde me echt een artiest, toen ik die foyer binnen liep en heel lief personeel vroeg of ik misschien een drankje wilde.

2015-05-01 21.38.54Er was een soort fotocorner opgezet met een hele gave jaren 60 microfoon. Daar heb ik wat leuke foto’s gemaakt en kwam ik Martine en Willemijn ook tegen. Tijdens de pauze werden we weer naar de foyer begeleid en er werden opnieuw drankjes, hapjes en ook cocktails aangeboden. Wat een luxe!
2015-05-01 21.44.02Check deze geweldige kroonluchters! Wauw echt heel mooi, het was net een paleisje daar binnen.

IMG-20150502-WA0000Rond de spiegels van de wc´s zaten allemaal lichtjes, net zoals in de kleedkamers van de acteurs!

2015-05-02 15.21.522015-05-02 15.21.14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan: de musical! Wauw, ik heb geen woorden om te zeggen hoe leuk het was! De sfeer, de muziek de acteurs alles paste perfect in het jaren 60 plaatje.
2015-05-01 23.02.55Wat kunnen deze acteurs goed zingen zeg! Geen valse noot gehoord, maar wel fantastische uithalen. Echt groot respect voor Berget Lewis, Carolina Dijkhuizen en Aïcha Gill de drie hoofdrolspeelsters. Ik had moeite om tijdens de voorstelling stil te blijven zitten, en dat is dan ook niet helemaal gelukt, haha. Iedereen zat lekker mee te swingen.

2015-05-01 23.05.49IMG-20150502-WA00152015-05-01 23.08.10Tijdens de show mochten we helaas geen foto’s maken, maar de laatste 10 minuten speciaal voor deze première wel!
IMG-20150502-WA0009

Na de voorstelling wilden mama en ik de zaal uitlopen maar we werden tegengehouden door het personeel omdat we een Social Media badge hadden. We mochten namelijk nog op de foto met de cast van de musical! Super gaaf!

IMG-20150502-WA0006 (1)Ik ben ook nog op de foto geweest met Vera Camilla. Wat een lieve meid! Was heel gezellig om even met haar na te kletsen over de musical. Ik heb Tara ook nog gespot, maar helaas zijn we niet samen op de foto geweest.

We waren om half 3 thuis, maar dat was het zeker waard want het was een ontzettend leuke avond. Echt een geweldige ervaring. Iedereen die nog een avondje wilt swingen en even helemaal blij wilt worden moet echt naar deze musical gaan. Echt een aanrader!

With lots of love,

Lysianne

ps. Ik heb een filmpje gemaakt over de première, ga zeker even kijken op mijn instagram @xx_lysianne !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *