Overheerlijke healthy twix-bars ♥

IMG_7928

Hi allemaal,

Zijn jullie ‘ready’ voor een heerlijke snack? Mjam deze twix-bars zijn lekker! Daar lik je je vingers bij af! Ik moet toe geven, de credits voor dit recept gaan niet naar mij. Ik had zelf ontzettend veel zin in een heerlijke snack en toen kwam ik dit recept tegen. And guess what… deze jongens hierboven zijn nog gezond ook! Ik heb het recept iets aangepast naar mijn smaak en ervaringen en ben heel enthousiast over deze reepjes. Super makkelijk te maken en binnen no time klaar!

Wat heb je nodig?

Keukenhulpjes

 • Keukenmachine of blender2015-10-27 14.44.35
 • Ovenschaal ( 19 x 16 cm)
 • Maatbeker in ml
 • Weegschaal
 • Beslagkom (ik gebruikte er 2 want dat vond ik makkelijker, maar 1 is prima!)
 • Steelpannetje
 • Bakpapier
 • Eetlepel

 

Ingrediënten2015-10-27 11.06.06

Voor de koek

 • 100 gram havermout
 • 25- 30 ml Agave-siroop ( hoe zoet wil je het hebben?)
 • 40 ml Kokosolie ( ik gebruik de ontgeurde variant)
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout ( niet op de foto)

Voor de caramellaag

 • 200 gram dadels
 • 25 ml kokosolie

Voor de chocoladelaag

 • 120 gram 70% of meer pure chocolade ( ik gebruikte Tony’s deze is 70 %)
 • 2 eetlepels boter
 • 3 eetlepels ongeklopte slagroom of plantaardige room

Wil je dit recept nou helemaal suikervrij maken? Dan moet je Vivani 92% pure chocolade nemen, deze bevat geen suiker.

Ben je veganistisch? Dan kun je boter prima vervangen door dezelfde hoeveelheid gesmolten kokosolie

Zo maak je het

Stap 1 2015-10-27 10.54.54

Zet de over alvast aan op 170 graden. Gooi de havermout in de keukenmachine of blender en mixen maar!

Mix net zo lang tot alle havermout helemaal fijn is gemalen en het echt meel is geworden

 

 

 

Stap 2collage (1)

Doe het havermeel in een kom. Smelt de kokosolie in de magnetron of in een pannetje zodat je gemakkelijk de goede hoeveelheid ml kunt aflezen. Gooi vervolgens alle ingrediënten voor de koek bij het havermeel in de 2015-10-27 12.33.40kom en mix dit door elkaar.

Bekleed vervolgens een ovenschaal met de gewenste grootte, ligt eraan hoeveel x je dit recept maakt, zelf heb ik het recept 2x gedaan en daarom had ik een vrij grote ovenschaal nodig 😉

Bekleed vervolgens het bakpapier met het mengsel voor de koek van deze twix-reep. Na verschillende truxs te hebben uitgeprobeerd ben ik erachter gekomen dat het het handigst werkt om met de bolle kant van een lepel het beslag te verdelen, maar als je daar te ongeduldig voor bent, zoals ik, dan kun je lekker je handen gebruiken!

Bak deze koek vervolgens 12-15 minuten lang in de oven, totdat de bovenkant een

mooi goud bruin kleurtje krijgt. Let op! Dit gaat echt snel! Laat de koek vervolgens helemaal afkoelen, tipje van de sluier : dit gaat het snelst in de vriezer of koelkast!

 

 

 

Stap 3

Terwijl de koek mooi bruin word in de oven kunnen wij aan de slag met de caramellaag. 2015-10-27 20.45.362015-10-27 20.22.07

 

Dit is eigenlijk heel simpel! Weeg de dadels af, smelt de kokosolie eventjes in de magnetron of in een pannetje zodat
je gemakkelijk 25 ml kokosolie kunt meten. Gooi de dadels in de keukenmachine en blendt totdat het een dikke brij is geworden. Voeg vervolgens in een beslagkom de twee ingrediënten bij elkaar and that’s it. Jup echt zo simpel!

 

 

 

 

Stap 4

2015-10-27 20.55.59

Als je koek lekker is afgekoeld kun je het caramel-mengsel over de koek verdelen. Succes, want dit plakt 🙂

Stap 5

collage

Doe de chocolade samen met de boter( of kokosolie, wat jij liever hebt) samen met de room in een pannetje op het vuur. Zet het vuur niet te hoog want het zou zonde zijn als dit goddelijke mengseltje verbrand.

Als alles is gemengd moet je de chocolade even laten afkoelen, daarna kun je het over de caramellaag( die al over de koek is verdeeld) schenken. Met een spatel kun je de chocolade mooi gelijk verdelen, en zo krijg je ook een vlakke bovenkant.

Stap 62015-10-27 22.16.43In de vriezer ermee, voor minimaal een half uurtje. Daarna kun je twix-plak in reepjes snijden, of in stukjes, of in brokken of in sterren, onee, dat is een beetje moeilijk.. Laten we het bij reepjes houden. IMG_7934

 

Deze heerlijke jongens zijn heel lang houdbaar zolang je ze bewaard in de vriezer, en je ze er net voordat je ze wilt gaan eten uithaalt omdat ze dan nog even kunnen ontdooien. Zelf had ik dit recept keer 2 gedaan dus ik had een aardig voorraadje in de vriezer, maar bleef zeker een kleine maand goed, daarna waren ze op 🙁

Enjoy, als je ze gaat maken!

Shared with love,

Lysianne ♥

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *