Gezonde appel kaneel cake ♥

Hi, allemaal

IMG_8090

Ik heb dit jaar( 2016 is nog jong:)) nog helemaal geen receptjes gepost, en daarom werd het hoog tijd om dit nieuwe lekkere recept te delen. Zeker nu het buiten onder nul komt en je helemaal verkleumd thuis komt is niets lekkerder dan een warm plakje cake. Of twee, of drie 🙂 En een pluspunt is dat deze cake ook nog aan de gezonde kant is! Er zit namelijk nauwelijks vet in en veel eiwitten. Dat komt omdat de basis voor deze cake kwark is. Daardoor is de cake vrij nattig en krijgt het misschien niet helemaal de structuur zoals je gewend bent bij een cake, maar minder lekker is hij zeker niet. Het zal alleen wel even duren voordat de cake goed gaar is, en helemaal droog zal hij dus nooit worden. Alleen al voor de heerlijke geur die door je keuken hangt als deze cake in de oven zit, zou je hem willen bakken! En door de kaneel is het een echte wintercake die je zeker moet proberen deze winter. Snel naar de ingrediënten dus maar!

IMG_8073

Ingrediënten

(1 cake +- 12 plakken)

300g Optimel kwark appel/kaneel 0%

200g speltmeel of patentbloem

50g rozijnen

1 grote zoete appel of peer ( of een combinatie hiervan)

2 eieren

1/2 zakje bakpoeder (8g)

1,5 eetlepel kaneel

Bereiding

collage (6)

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Wel de rozijnen in lauwwarm water terwijl je bezig bent met de rest van de bereiding

Vet cakevorm in met een beetje olie of boter, doe dit echt en wees niet te zuinig. Bij mij bleef de cake namelijk vastplakken.

Schil de appel of peer en snijd deze vervolgens in stukjes. IMG_8068

Voeg daarna alle droge ingrediënten, het meel, de kaneel & het bakpoeder in een kom.

Tik de eieren kapot tegen de rand van een glas en kijk of er niet toevallig een rot ei tussen zit( het zou namelijk zonde zijn als je perrongeluk een rot ei door je beslag heen gooit, dan kun je weer opnieuw beginnen)

Doe vervolgens de eieren, de kwark en de rozijnen bij de droge ingrediënten in de kom en mix dit goed door elkaar met een mixer zodat je een mooi glad en shiny beslag krijgt.

Als laatste meng je de stukjes appel of peer door het beslag. Dit gaat het makkelijkst met een spatel, dan blijven de stukjes namelijk heel.

Giet het beslag in de ingevette vorm en zet deze voor +- 60 minuten in de oven.

Keep an eye on your cake, want elke oven is anders en bij jou kan de cake sneller bruin worden als bij anderen!

IMG_8099

Ziet dit er niet heerlijk uit? Ik ruik spontaan die lekkere geur weer, terwijl deze cake toch jammer genoeg echt op is. Ik moet er wel bij zeggen dat deze cake niet zo lang houdbaar is doordat er geen suiker in zit. Ongeveer 5 dagen is hij prima te eten, daarna zou ik het niet meer doen. Red je het niet om de cake in 5 dagen op te eten, dan kun je een deel invriezen of je maakt gewoon een kleinere potie 🙂

Enjoy!

With love,

Lysianne ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *