Healthy carrot cake wafels ♥ ~ Paas special

Hi allemaal,

Laatst werd ik getagd door een vriendin in een berichtje op Facebook met daarin de vraag  ”’Ken jij lactose-intolerante mensen die een aantal producten willen uitproberen”. Toevallig wist zij dat ik lactose-intolerant ben, lucky me, want dingen testen vind ik hartstikke leuk! Dus ik heb me snel aangemeld want lacotse-intolerantie is in da house!  Sinds mijn 10e drink ik eigenlijk geen melk meer omdat ik er telkens buikpijn van kreeg en ontzettende vieze rotte eieren-windjes van moest laten. Yes, I know, ontzettend gêant! Dus toen heb ik melk en producten als vla, maar gewoon uit mijn leven verbannen. Toen ik afgelopen zomer werd opgenomen moest ik een speciale lactose-test doen om na te gaan of ik wel écht lactose-intolerant was om zeker te weten dat er geen andere reden was waarom ik geen melk en vla wilde eten. Snap ik volkomen! Maar uit die test bleek dus dat ik behoorlijk lactose-intolerant ben. Bij zo’n test moet je een drankje drinken met een flinke dosis lactose . Vervolgens moet je 3 uur lang elke 30 minuten in een apparaatje blazen. Dat apparaatje meet vervolgens of er waterstof in je adem zit. Bij een gezond persoon die lactose wél kan verdragen word de lactose in melk omgezet, door lactase bacteriën, in glucose. Iemand die lactose-intolerant is heeft geen lactase-bacteriën in zijn of haar darmen. Door het gebrek aan deze bacteriën gaat je lichaam een andere manier verzinnen om de lactose te verteren, dit doen ze door de lactose te vergisten. Daarbij ontstaan veel klachten en komen bovendien waterstof en CO2 vrij. CO2 veroorzaakt het winderige, opgeblazen gevoel en de waterstof word via je adem afgegeven. Vandaar dat ze bij een lactose-intolerantie test je adem meten. Hieronder een foto van mijn biologie boek waardoor dit verhaal misschien iets duidelijker word. Oké met deze extra informatie weer terug naar het begin, de waterstof test. Normaal gesproken dus 3 uur lang, elke 30 minuten blazen. Ik was na 2 x blazen echter al klaar. Mij bij sloeg de meter gelijk zover uit dat het overduidelijk was dat ik lactose-intolerant was en flink ook. Ai, balen voor mij! Want lactose zit in veel meer producten dan je denkt. Gelukkig kan ik een klein beetje wel verdragen en bestaan er geweldige lactose-intolerantie pilletjes waardoor ik af en toe toch iets kan eten waar de lactose wel in zit.

Maar nu weer even terug naar Facebook. Toen ik het berichtje las werd ik helemaal enthousiast en heb ik me gelijk aangemeld. And guess what? Ik werd uitgekozen! Dat betekende dat ik als insider aan de slag mocht om de nieuwe lactofee producten van Arla te testen. Super leuk! En vooral ook erg leuk om zo te kunnen delen op mijn blog. Afgelopen week werd er bij mij een koeltas bezorg met daarin allerlei lactofree producten van Arla. En toen kon het leukste gedeelte beginnen, het proeven en testen van de producten en daarnaast het bedenken van leuke lekkere recepten met deze producten. Het doel was om te laten zien dat je ondanks een lactose-intolerantie toch een hele fijne pasen kunt hebben dankzij de Arla lactofree producten. Dat hoef je mij geen 2x te zeggen , want in mijn hoofd beginnen gelijk allerlei creatieve ideeën te komen.

Hierbij mijn paastafel heerlijke & lactose-intolerantie proof! Toastje met lactose vrije roomkaas en komkommer, heerlijke aardbeien bastonje monchou toetjes, lekkere vanille yoghurt, lactose vrije melk & en de parel van deze paastafel : carrot cake wafels!

En omdat de carrot cake wafels zo lekker waren wil ik heel graag het recept met jullie delen! Vond je monchou toetjes er nou ook heel lekker uitzien heb ik goed nieuws! Deze toetjes zijn ook helemaal lactose-intolerantie proof en komt binnenkort online, stay tuned! En dan nu over naar de carrot cake wafels, gemaakt met lactose-vrije melk, maar ook prima te maken met ‘gewone’ melk of een melkvervanger.

Wat heb je nodig ?

Keukenhulpjes

 • Wafel-ijzer
 • Maatbeker
 • Beslagkom
 • Keuken- rasp
 • Eetlepel
 • Scherp mes
 • Weegschaal
 • Kwastje om wafel-ijzer mee in te vetten

Ingrediënten ♥ voor 2 wafels

 • 1 ei
 • 60 gr speltmeel
 • 60 ml lactofree melk óf normale melk/melkvervanger
 • 2 el maple syrup ( of honing, agave siroop)
 • halve banaan
 • 25 gr wortel
 • flinke hand rozijnen
 • 5 gr kokosolie + een beetje om in te vetten
 • Lekker veel koek & speculaas kruiden
 • Optinoneel lactofree vanille yoghurt als topping samen met wat rozijnetjes en plakjes banaan

Aan de slag!


 1. Allereerst weeg je het speltmeel af, dat je vervolgens in een beslagkom doet. Hierbij komt het ei, de lactose-vrije melk, de kokosolie, de maple syrup, en zoveel koek & speculaas kruiden als je wilt. Ik heb zelf een flinke dot gedaan, nog meer als op de foto 😉
 2. Vervolgens meng je dit, gewoon met een lepel, door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat.
 3. Prak de halve banaan plat en meng deze ook door het beslag heen.
 4. Rasp de wortel en doe deze vervolgens in de beslagkom samen met een flinke hand rozijnen.
 5. Roer het geheel vervolgens door elkaar zodat er een heerlijk ruikend mengsel ontstaat

Nu is het beslag helemaal klaar! Enn.. kun jij net als ik niet meer wachten tot je kunt proeven?

6. Vet het wafel ijzer in met een kwastje en een klein beetje kokosolie & zet het wafelijzer aan op de een na hoogste stand, in mijn geval standje 5 van de 6

7. Verdeel het beslag met behulp van een lepel over het wafelijzer. Je kunt het beslag er ook gewoon ingieten, maar houd er dan rekening mee dat je het beslag gelijkmatig over de 2 wafels verdeeld, anders krijg je een heeele dikke en een heeeele dunne en dat wilt je natuurlijk niet 🙂

8. Het hangt een beetje van je wafelijzer af, maar na zo’n 3,5 minuut zijn je wafels klaar. Houd dit wel heel goed in de gate! 3,5 minuut is zooo voorbij en zwarte wafels is echt zonde… Als je zeker weet dat de wafels gaar zijn&  kun je ze voorzichtig eruit halen. Pas op voor je vingers want het wafelijzer is nog heet, maar warme wafels zijn nou eenmaal het lekkers.

9.Serveer de wafels met een lekkere topping. Deze bestaat uit een dikke klodder lactofree vanille yoghurt met daaromheen schijfjes banaan en een paar rozijntjes. Deze topping is optioneel,het hoeft niet, maar het maakt het wel extra lekker!

En dan TADA je eindresultaat! Lactose-vrije carrot cake wafels, mjam! Lekker & zonder buikpijn genieten, wie wil dat nou niet! Een feestje voor op je bord, vooral bij pasen, lacotose-intolerant of niet, deze jongens zijn top! Enjoy! En laat me weten als je ze ook gaat maken!

Shared with love,

Lysianne ♥

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *