Hemelse appeltaart ontbijt triffle ♥

Hi allemaal,

IMG_9444

Meet my new best friend, deze heerlijke appeltaart ontbijt triffle. Ik ben in de wolken op dit moment, want ik zit hier lekker in mijn pyjama achter mn laptop samen met dit heerlijke ontbijtje. Na de eerste hap werd ik zo blij dat ik dacht : dit receptje moet ik met jullie delen! Een paar weken geleden zag ik een oproep voorbij komen op Chickslovefood.nl een hele leuke foodblog dat ze mensen zochten om nieuwe producten van Zonnatura uit te proberen en om hier vervolgens een lekker recept mee te maken. Dat hoefde ik geen tweede keer te lezen, want ik werd meteen super enthousiast. Ik heb een motivatiestukje geschreven en vervolgens kreeg ik een berichtje dat ik uitgekozen was als insider, om de nieuwe Zonnatura roasties te proberen. Super leuk!

Vorige week kreeg ik dit leuke pakketje binnen! Misschien dat jullie dat al voorbij hadden zien komen op instagram 😉 Daarna kon ik aan de slag! Brains kraken en lekker proeven. Al snel had ik deze heerlijke triffle combinatie bedacht. Ontbijt is mijn favoriete eetmoment van de dag en met dat word door dit heerlijke ontbijtje alleen nog maar sterker. Ik had bij het eten van deze triffle zelfs even geen eetstoornisgedachten omdat het gewoon zo lekker was, en ook nog eens heel gezond! Zonnatura roasties bevatten namelijk geen geraffineerde suikers, alleen natuurlijke suikers en daardoor bevatten deze muesli’s  30% minder suiker in vergelijking met andere muesli’s. Daar word ik blij van, en dat maakt het eten een stuk makkelijker 🙂 Ook bevat dit ontbijtje lekker vers fruit. Al met al is het lekker wakker worden met dit frisse ontbijtje en het vult ook nog eens goed waardoor je de hele dag aankunt!IMG_9403

Benodigheden

 • Maison Jar, weckpot of langwerpige glazen pot
 • Mes
 • Magnetron
 • Magnetronbestendig bakje
 • Lepel
 • Theelepel
 • Snijplank

De hoeveelheden die je per ingrediënt nodig heb hangt sterk af van hoe groot je maison jar,weckpot of glazen pot is waarin je de triffle gaat maken.

De ingrediënten

 • Volle yoghurt (halfvolle of magere yoghurt is ook prima!)
 • 35 gram Zonnatura roasties appel & kaneel
 • 4 theelepeltjes kaneel ( en een snufje voor de topping)
 • Halve appel
 • +/- 15 Golden Everest frambozen*
 • 6 Ongezouten amandelen

*Golden Everest frambozen zijn gelige/oranje frambozen. Deze framboosjes zijn wat kleiner als de rode variant maar veel zoeter en lekker fris. Helaas zijn deze frambozen niet in alle supermarkten te verkrijgen. Wij hebben ze in de tuin staan, vandaar dat ik verse framboosjes heb. Als je ze niet kunt vinden in de supermarkt kun je ook prima rode frambozen gebruiken, of natuurlijk een ander soort fruit of een hele appel ipv een halve.

Aan de slag!

kaneelyoghurt maken

 • Allereerst gaan we Kaneelyoghurt maken. Dit kun je heel gemakkelijk zelf maken door een beetje kaneel door de yoghurt te roeren ( Ik gebruikte als verhouding 1 theelepel per 100 ml yoghurt, maar doe vooral wat jij lekker vindt!)

Warme appeltjes maken

 • Snijd je appel in kleine stukjes en doe deze vervolgens in een magnetronbestendig bakje. Strooi hier vervolgens 1 a 2 theelepeltjes kaneel overheen. Zet bakje met appeltjes vervolgens eventjes in de magnetron ( 15 seconden ongeveer op de hoogste stand). Je appeltjes worden zo lekker zacht en man wat ruikt dat lekker als je appeltjes uit de magnetron komen!-
 • Nu kun je je eigen triffle gaan maken! We gaan dit ontbijtje door steeds laagjes yoghurt af te wisselen met fruit en zonnatura roasties. Hoeveel laagjes jij kunt maken en hoe hoog de laagjes zijn hangt er natuurlijk van af hoe hoog/groot je glazen pot is.IMG_9461
 • Allereerst vul je maison jar met een laagje kaneelyoghurt van ongeveer 3 cm hoog.IMG_9493Daarboven komt een laag heerlijk ruikende warme appeltjes met kaneel( de hele maison jar beslaat door de warmte van de appeltjes, haha)Roasties laagjeDaarna weer een laagje kaneelyoghurt en daarboven op strooi je een dikke laag zonnatura appel & kaneel roasties.
 • IMG_9441IMG_9429
 • Op de roasties komt een laatste laagje kaneelyoghurt en daarna maken we dit pareltje af met nog wat heerlijke toppings
 • Als toppings gebruikte ik eerst een laagje verse frambozen, daarop deed ik in het midden een klein poefje yoghurt( zodat je de frambozen vanaf de bovenkant nog wel zag) en op dat kleine beetje yoghurt heb ik wat amandelen gedaan en daaroverheen nog wat appel & kaneel roasties gestrooid.
 • En dan ben je klaar!IMG_9426

IMG_9449En doordat deze maison jar een handige deksel heeft is dit ook een perfect ontbijtje voor ‘ on the go’ !

Tip: Om een instagram waardig resultaat te krijgen, oftewel dat je de laagjes mooi ziet aan de zijkant, is het slim om per laagje het product zoveel mogelijk aan de zijkant neer te leggen. Maar dan alsnog baart oefening kunst, want ik heb het ook hard geprobeerd en ook bij mij zie je dat de yoghurt, omdat die natuurlijk erg vloeibaar is, alsnog langs de randen tussen de laagjes warme appel en muesli gaat zitten. Achja, minder lekker wordt het er niet op!

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast geworden als ik! Ik zou het in ieder geval super leuk vinden als jullie dit receptje ook gaan maken. Laat het me dan vooral weten( bijvoorbeeld via instagram! @xx_lysianne) Dan zeg ik nu alvast eet smakelijk!

Ik neem nog een hapje 😉

Shared with love,

Lysianne

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *